- Сертификарти

- Сертификати - Медаљи - Признаници -

      Во 2001 година, на саемот за иновации и рачна изработка “Еурека“ во Брисел, Талеви освоија златен медал за рачна изработка на бисер во конуренција од над 45 рачни изработки од целиот свет
Златен медал Еурека 2001
 

Сертификат од Минист. за Економија на Македонија
-Диплома Еурека 2001- -Брисел-

- Благодарница, пофалница- -Република Хрватска-